|
Wpłynąwszy na Jagiellońskiego forum Uniwersytetu Ta budka telefoniczna jest zarezerwowana dla Clarka Kenta.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Z jakiego województwa pochodzicie? |
Dolnośląskie |
|
1% |
[ 3 ] |
Kujawsko-Pomorskie |
|
0% |
[ 1 ] |
Lubelskie |
|
6% |
[ 11 ] |
Lubuskie |
|
0% |
[ 1 ] |
Łódzkie |
|
4% |
[ 8 ] |
Małopolskie |
|
47% |
[ 76 ] |
Mazowieckie |
|
3% |
[ 5 ] |
Opolskie |
|
1% |
[ 2 ] |
Podkarpackie |
|
14% |
[ 24 ] |
Podlaskie |
|
1% |
[ 2 ] |
Pomorskie |
|
1% |
[ 2 ] |
Śląskie |
|
10% |
[ 17 ] |
Świętokrzyskie |
|
3% |
[ 5 ] |
Warmińsko-Mazurskie |
|
0% |
[ 1 ] |
Wielkopolskie |
|
0% |
[ 1 ] |
Zachodniopomorskie |
|
1% |
[ 2 ] |
|
Wszystkich Głosów : 161 |
|
Autor |
Wiadomość |
Janiii magister
|
Wysłany: Nie 13:19, 16 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Sebyy napisał: | Ja tez sie pisze Dogadamy sie
Wezmiesz mnie Janii? Moze do plecaka, bede grzeczny obiecuje |
No raczej, jak zawsze |
|
Powrót do góry |
|
|
uhaha kandydat
|
Wysłany: Czw 18:57, 08 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
jaga007, jak ci coś nie pasuje to się wynieś z Krakowa. Zrobisz innym wielką przysługę... A w ogóle to dlaczego piszesz takie bzdury w tym temacie?! Szczerze ci współczuję poglądów. |
|
Powrót do góry |
|
|
Dei student pełną parą
|
Wysłany: Czw 22:01, 08 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
A może tak najpierw się przedstawić, skoro temat o tym traktuje, a dopiero potem krytykować posty innych Zwłaszcza posty, które były tak dawno, że nikt ich nie pamięta... |
|
Powrót do góry |
|
|
uhaha kandydat
|
Wysłany: Czw 22:29, 08 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
Wybacz Dei, ale nie widzę powodu dla którego wypadałoby się przedstawić. Jakoś nikt tu się nie przedstawia :] a poza tym po co Ci to wiedzieć :]. Ale jeśli z tego powodu poczujesz się dowartościowana to bardzo proszę: Mam na imię Ania, jestem z Krakowa. Tyle wystarczy.
A co do poruszania starego wątku to data jego napisania nie jest dla mnie ważna. Istotne jest dla mnie to, że przez taką wypowiedź zostałam obrażona.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
Dei student pełną parą
|
Wysłany: Czw 22:43, 08 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
uhaha napisał: | Wybacz Dei, ale nie widzę powodu dla którego wypadałoby się przedstawić. |
Może dlatego, że temat się nazywa: Skąd jesteś? Oraz przedstaw się |
|
Powrót do góry |
|
|
uhaha kandydat
|
Wysłany: Pią 10:35, 09 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
Chyba już dawno powinnaś zauważyć, że nikt tutaj się nie przedstawia :] tylko wszyscy piszą co chcą. Poza tym skoro jesteś moderatorem tego działu to powinnaś upomnieć na samym początku tych, którzy piszą nie na temat a ty się mnie czepiasz, zwłaszcza że nic o Tobie i do Ciebie nie napisałam, tylko do jaga007.
Poza tym żyjemy w kraju wolnego słowa i nie będziesz mnie pouczała czy mogę kogoś krytykować czy nie. Bo kim ty niby jesteś?
Jeszcze jedno:
Zamknij ten temat skoro nic w nim nie wolno napisać co tobie nie odpowiada i skoro na stare posty nie należy odpowiadać. Ten temat najwyraźniej nie jest potrzebny. |
|
Powrót do góry |
|
|
Dei student pełną parą
|
Wysłany: Pią 11:02, 09 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
Szczerze... to lekko mnie zatkało EOT |
|
Powrót do góry |
|
|
Franchise beanus
|
Wysłany: Pią 13:10, 09 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
coraz bardziej pyskaty się ten naród robi... |
|
Powrót do góry |
|
|
Poisonka student pełną parą
|
Wysłany: Pią 15:21, 09 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
I takie właśnie osoby pracują na stereotyp, że dzisiejsza młodzież jest niewychowana |
|
Powrót do góry |
|
|
uhaha kandydat
|
Wysłany: Pią 17:43, 09 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
Poisonka napisał: | I takie właśnie osoby pracują na stereotyp, że dzisiejsza młodzież jest niewychowana |
Po co ciągniesz temat? |
|
Powrót do góry |
|
|
suchy_herbatnik student pełną parą
|
Wysłany: Pon 15:14, 12 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
ciach
Ostatnio zmieniony przez suchy_herbatnik dnia Nie 21:01, 10 Kwi 2011, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
szuetam student pełną parą
|
Wysłany: Pon 18:49, 12 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
krucza dajcie se siana albo adminie zamknij temat bo sie rozbestwili i nie piszą na temat:) |
|
Powrót do góry |
|
|
Janiii magister
|
Wysłany: Nie 21:41, 18 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
Temat jest luzny w swojej genezie i nie ma sensu go zamykac.
Wypisywane tam posty rowniez swiadcza o osobach tam sie wypowiadających, wiec przez nie niejako "przedstawiają" swoją osobę |
|
Powrót do góry |
|
|
Kudlaczka kandydat
|
Wysłany: Wto 15:22, 20 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
nerwowo tu...
a poza tym to witam;)
Obecnie Nowa Huta, os. Zgody,
a serce me i dom mój==> Pomorskie=>powiat Pucki=>gmina Władysławowo=>Jastrzębia Góra;)
Pozdrowienia z nad morza=p |
|
Powrót do góry |
|
|
Dei student pełną parą
|
Wysłany: Śro 13:07, 21 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
O! We Władysławowie spędziłam 3 tygodnie wakacji, "pracując" w zarządzie NPK Może się jeszcze kiedyś wybiorę. Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
Pręty Uranowe kandydat
|
Wysłany: Pią 16:48, 20 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Zachodniopomorskie rlz |
|
Powrót do góry |
|
|
juudaime kandydat
|
Wysłany: Czw 18:21, 09 Paź 2008 Temat postu: |
|
|
W ramach ocieplania atmosfery...
Dei. Bo tak stalkuję i stalkuję to forum, a że często mi się przewija Twój avek to się zaczęłam zastanawiać co to za anime :>
a żeby było mniej offtopowo to: okolice Bielska-Białej
wiem, temat właściwie wygasł, ale musiałam zapytać xD
Ostatnio zmieniony przez juudaime dnia Czw 18:36, 09 Paź 2008, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
Dei student pełną parą
|
Wysłany: Czw 20:27, 09 Paź 2008 Temat postu: |
|
|
juudaime napisał: | Dei. Bo tak stalkuję i stalkuję to forum, a że często mi się przewija Twój avek to się zaczęłam zastanawiać co to za anime :>
wiem, temat właściwie wygasł, ale musiałam zapytać xD |
Przykro mi, ale nie mam pojęcia. Ja się na anime w ogóle nie znam, a obrazek znalazlam gdzieś za pomocą googli
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Dei dnia Czw 20:28, 09 Paź 2008, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
juudaime kandydat
|
Wysłany: Czw 21:52, 09 Paź 2008 Temat postu: |
|
|
No trudno... xD |
|
Powrót do góry |
|
|
agnessailormoon beanus
|
Wysłany: Pią 21:31, 21 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
No to kolej na mnie.
Nazywam się Agnieszka Wójcik. Mam 21 lat. Mieszkam w Krakowie, 10 min na nogach od Kampusu. Mam brata (17 lat, IX LO w Krakowie) i siostrę, 16 lat). Aktualnie nie pracuję.
Po maturze poszłam do szkoły policealnej na geodezję (bo nie dostałam się na geo na UJ). Po roku zamknęli kierunek, bo zostało 5 osób. Dostałam się na geografię, na UJ (studia dzienne), ale po roku znowu klops (kartografia i statystyka). No i teraz jestem na geografii zaocznej, ale jestem doswiadczoną kotką.
moje zainteresowania:
-główne: anime i manga ("Sailormoon" ), geografia, geografia religii, turystyka, samodokształcanie, teologia i religioznawstwo, astronomia i astrologia, kulturoznawstwo, archeologia i wszystkiego po trochu
-muzyka: klasyczna (soundtracki, Mozart, Chopin, Bach, Czajkowski); Energy 2000, muzyka dyskotekowa (dance, techno, trance, house, electro, disco, disco polo (od niedawna nazywane polskim disco), ruskie disco, italy disco); rock (szczególnie gotycki: Nightwish, Evanescence, itp.); New Age (Enigma, Era, Gregorians), pop, itd.
-film: "Pasja" Mela Gibsona, filmy religijne, fantasy ("Władca Pierścieni", "Opowieści z Narnii", "Harry Potter"), horror ("Silent Hill"-szedł wczoraj na TVN, ale nie oglądałam dokładnie, bo byłam zajęta, więc muszę ściągnąć, ale końcówka w moim stylu)
-książki: fantasy ("Władca Pierścieni", "Opowieści z Narnii", "Harry Potter", "Wiedźmin"), a poza tym wszystko, co mi w ręce wpadnie Smile
-gry: komputerowe (RPG ("Gothic", "Wiedźmin"-jeszcze nie grałam, ale już niedługo), MMO, strategie, sportowe, wyścigi, itd.); gry fabularne
Skąd to zamiłowanie do fantastyki ? Z matury.
Wybrałam sobie temat "Różne kreacje bohaterów w literaturze fantastycznej". Przerobiłam "Władcę Pierścieni" i "Opowieści z Narnii" (po prawdzie, to nie w całości, tylko po łebkach, no i czytałam duzo opracowań). Praca pod kątem motywów mitologicznych i biblijnych (nadal mam w domu materiały. No i zdałam na 100% (albo byłam aż tak dobrze przygotowana, albo to przez to, że miałam nauczanie indywidualne w domu i nauczycielka była mi na rękę, bo miałam z nia w domu zajęcia).
Czemu w podpisie pisze, że jestem ubogą szlachcianką ?
Moi przodkowie z XVI-XVII w. byli tkaczami wawelskich arrasów. Byli ubogą szlachtą (prawdopodobnie nie posiadali własnego herbu, ale i tak nie mieli mojego nazwiska). Swoje ziemie mieli w miejscu, gdzie obecnie znajduje się miasteczko studenckie AGH.
Co do kłótni o Nową Hutę-kiedyś miałam wrażenie, że to jakies osobne miasto, ale że mieszkam w jednym z ostatnich bloków z wielkiej płyty i to tu na Ruczaju, no to traktuję NH jako jedna z dzielnic Krakowa.
Mieszkanką Ruczaju jestem od 14 lat, więc jaga007 nic do tego nie może mieć. Ruczaj juz od 10 lat starał się o tramwaj, ale były ponoc problemy z prywatnymi działkami.
Gdy się tu sprowadziłam, osiedle kończyło sie na pętli autobusowej i jeździł tu tylko autobus nr 114. Za pętlą, aż do Skotnik ciągnęły się łąki, a na nich gdzieniegdzie pojedyncze domy. Zamiast Tesco była stara tandeta, czyli bazar
Wcześniej mieszkałam na osiedlu Widok-praktycznie od urodzenia (to na Nowych Bronowicach). Było tam takie kapitalne miejsce-km od mojego bloku (też bloku z wielkiej płyty)-willa "Tetmajerówka". Ciekawe, że nie pamietam, żebym tam kiedykolwiek była. Chodziłam tam tylko do kościoła na górze, na religię. Gdy szło się w tamta okolicę, to ma się teraz takie samo wrażenie-wychodzisz z osiedla i trafiasz na wieś. Dotąd lubię tam przyjeżdżać, ale teraz mam cel, żeby sie do "Tetmajerówki" wybrać.
Warto nadmienić, że w "Tetmajerówce" odbyło się zarówno prawdziwe słynne "Wesele", jak i to filmowe "Wesele".
Ponoć w filmie słychać odgłosy pociągu (w pobliżu jest linia kolejowa)-słyszałam od taty i muszę to sprawdzić.
pozdro
PS. Ale długi opis. Zawsze mam takie długaśne.
Ostatnio zmieniony przez agnessailormoon dnia Pią 21:32, 21 Lis 2008, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
szuetam student pełną parą
|
Wysłany: Nie 14:37, 30 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
i komu się to chce czytać wyluzuj!! |
|
Powrót do góry |
|
|
Dei student pełną parą
|
Wysłany: Wto 17:45, 02 Gru 2008 Temat postu: |
|
|
szuetam napisał: | i komu się to chce czytać wyluzuj!! |
Kto chce - czyta, kto nie chce - przymusu nie ma. A wątek do tego służy, żeby o sobie napisać. |
|
Powrót do góry |
|
|
agnessailormoon beanus
|
Wysłany: Wto 18:01, 02 Gru 2008 Temat postu: |
|
|
Zgadzam się !
Jestem po prostu gadatliwa |
|
Powrót do góry |
|
|
Kfiatek kandydat
|
Wysłany: Nie 0:59, 07 Gru 2008 Temat postu: |
|
|
agnessailormoon napisał: | jestem doswiadczoną kotką |
no ładnie... |
|
Powrót do góry |
|
|
agnessailormoon beanus
|
Wysłany: Nie 20:25, 07 Gru 2008 Temat postu: |
|
|
Cześć Kfiatek
Co tam u was na dziennych słychać ?
Co jakiś czas właże na wasze forum i obserwuję, co porabiacie |
|
Powrót do góry |
|
|
Geoservices kandydat
Wysłany: Śro 11:47, 28 Sty 2009 Temat postu: |
|
|
Malopolska rules! |
|
Powrót do góry |
|
|
grubas88 kandydat
|
Wysłany: Nie 15:21, 11 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
Bieszczady... |
|
Powrót do góry |
|
|
agnessailormoon beanus
|
Wysłany: Czw 21:11, 21 Paź 2010 Temat postu: |
|
|
Tak dla odmiany i dla Waszej informacji...
W pewnym sensie się żegnam, gdyż już nie studiuję na UJ. Chodzę teraz do szkoły policealnej "Żak" na fizjoterapię i obsługę ruchu turystycznego, gdzie przynajmniej stawiają na naukę dla zawodu i będę się mogła wcześniej usamodzielnić.
Studia są dla bogatych, czyli nie dla większości-taka jest brutalna prawda...
Słyszałam ploty, że studiów na geografii nie uruchomili, pewnie zaocznych i paru innych kierunków:
[link widoczny dla zalogowanych]
Nareszcie ludzie idą po rozum do głowy lub już ich dogoniła praca-ja trzymam się kurczowo, choć przez rodziców już straciłam studia, a jeśli zrobią to, co planują, czyli odbiorą mi komputer i internet to już koniec.
Źle się dzieje i to widać, nie chce nie wierzcie, ale coraz więcej ludzi musi pracować, miast się uczyć, ale... Coraz więcej dorosłych się uczy, co dowodzi, że jednak jest dla mnie nadzieja na przyszłą naukę, tyle, że wolę coś mieć niż ciułać
Czas pokaże, więc się nie wypisuję stąd, choć widzę, że forum umiera-cóż... dogonił Was kryzys |
|
Powrót do góry |
|
|
Shaggy dziekan
|
Wysłany: Pią 12:51, 22 Paź 2010 Temat postu: |
|
|
Studia nie są dla bogatych tylko dla zdolnych i ambitnych, których nie przeraża ogrom nauki. Studiując dziennie pobierając stypendia socjalne, mieszkaniowe i inne tego typu + naukowe spokojnie starcza, żeby się utrzymać. |
|
Powrót do góry |
|
|
agnessailormoon beanus
|
Wysłany: Pią 15:21, 22 Paź 2010 Temat postu: |
|
|
I niestety są dla tych, którzy mają do tego dodatkowo odpowiednie warunki w domu-niekoniecznie własny pokój, ale rodzinę, która cię wspiera i rozumie, a nie taką przez którą od lat musiałbyś sobie radzić sam...
Rodzina, która tylko podkłada kłody pod nogi i dąży, by pracować na nią, a nie dla siebie i żebyś już zawsze był od nich zależny. Z jednej strony nie chcą cię mieć na utrzymaniu, z drugiej dążą niestety do uzależnienia od nich-taka jest prawda o mojej rodzinie...
Tutaj i zdolności nie pomagają, bo zrobiłam już wszystko, co w mojej mocy...
Ktoś, kto ma kochającą rodzinę nigdy tego nie zrozumie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|